Investeringsprodukter til digitale aktiver opnår rekordstore indbetalinger på 4,2 mia. dollars allerede i dette kvartal

Bitcoin dominerer, men Ethereum bliver mere og mere populært for institutionelle investeringsprodukter.

Af institutionelle investeringsprodukter til kryptoaktiver

Ifølge CoinShares, der er investeringsforvalter for digitale aktiver, har indstrømningen af institutionelle investeringsprodukter til kryptoaktiver allerede nået rekordhøje niveauer indtil videre i 2021.

Ifølge Coinshares‘ 15. marts Fund Flows Weekly-rapport fra første kvartal er tilstrømningen til kryptovalutafonde steget med 7,7 % og udgør allerede 4,2 mia. dollar, hvilket smadrer kvartalsrekorden på 3,9 mia. dollar, der blev sat i 4. kvartal 2020.

Der er nu fem udbydere af investeringer i digitale aktiver med over en milliard dollars i aktiver under forvaltning eller AUM: Grayscale, CoinShares, 3iQ, ETC Issuance og 21Shares. Den nyligt lancerede Purpose Bitcoin Up-fond er på sjettepladsen med 517 millioner dollars i AUM ifølge rapporten.

Crypto asset investeringsfonde lukkede fredag den 12. marts med en rekord på 55,8 milliarder dollars i aktiver under forvaltning efter bullish pris handling for ugen, bemærkede rapporten. Disse investeringsprodukttyper oplevede en indstrømning på 242 mio. dollar, hvilket er en stigning på 124 % fra 108 mio. dollar ugen før.

Mens Bitcoin fortsat er det dominerende aktiv

Mens Bitcoin fortsat er det dominerende aktiv, er midlerne, der strømmer ind i Ethereum-baserede investeringsprodukter, også steget i takt med, at aktivet vokser i popularitet blandt institutionelle investorer. For ugen, der sluttede den 12. marts, var der en indstrømning på 113,5 millioner dollars, der udgjorde næsten 50 % af det samlede beløb.

Multi-asset-fonde ligger på tredjepladsen med en rapporteret ugentlig indstrømning på 3,6 mio. dollars og et samlet AUM-tal på 2,3 mia. dollars ifølge rapporten. De eneste digitale aktivprodukter, der registrerede et fald i indstrømninger for ugen, var dem baseret på Ripple, som oplevede en udstrømning på en million dollars for perioden.

Rapporten bemærkede, at Bitcoin-handelsvolumen på betroede børser har været lidt over gennemsnittet på 11,8 mia. dollar pr. dag mod 10,8 mia. dollar pr. dag i gennemsnit for 2021.

I sin seneste meddelelse rapporterede den førende globale kryptoaktivfond Grayscale et tal for aktiver under forvaltning på 42,9 mia. dollars, hvoraf 84% af dette er dens populære Bitcoin Trust.