Den fjerde industrielle revolusjonen og kryptoen

Den fjerde industrielle revolusjonen og kryptoen

Kryptovaluta vil være en viktig del av teknologien i den såkalte ‘Fjerde industrielle revolusjonen’, også kalt ‘The Great Reset.’ World Economic Forum (WEF) forutser at det vil være til fordel for forsyningskjeder. Men vi har også sett tidlige implikasjoner for tingenes internett og smarte byer. Under den første industrielle revolusjonen på 1750-tallet gikk folk fra å produsere i hjemmene sine til fabrikker i masseskala. Nå går vi inn i den Bitcoin Era fjerde industrielle revolusjonen på baksiden av mange teknologier utover blockchain, som AI, maskinlæring, autonome kjøretøyer, droner og mer.

Vi ser at den pågående pandemien har akselerert adopsjonen av nye teknologier når vi beveger oss, på en måte der myndighetene ikke nødvendigvis har all makt, mot et kontantløst, strømlinjeformet og gjennomsiktig finanssystem.

Vi ser et slikt finanssystem utvikle seg i land over hele verden med blockchain-prosjekter som Electroneum, Stellar lumens og Ripple. Disse selskapene prøver å løse mange problemer der ute for ikke-bankerte. De er frøet til blomstrende mikroøkonomier over hele verden. Gi det ti år eller så, og de kan forvandle de fattige økonomiene.

Proffene innebærer for eksempel at det er mye lettere å betale for alt fra en drosje til en iskrem. Generelt sett kan kunstnere og bønder ha nytte av denne tiden. Det vil bli lagt større vekt på lokale økonomier. Folk vil tilbringe mer tid med familiene sine, i stedet for å gå på jobb hver eneste dag. Ting vil bli automatisert, noe som sparer tid for folk. Vi kan bruke mer av livene våre eller mer av tiden vår på å søke lidenskaper som vi ønsker å gjøre, som å lære en gitar eller lære å male og sånne ting, i stedet for å jobbe i en jobb du ikke spesielt vil jobbe.

Blant ulempene er selvfølgelig alt som du bruker spores. Folks meninger om personvern endres stadig med skandaler som Cambridge Analytica. Det vil være noe tilbakeslag der. Men vi mener at proffene oppveier ulempene.

Personvern er et tveegget sverd. Du har på den ene siden hvor personvernet kan bli truet av alt som blir sporet. På den annen side kan det være bra når alt blir sporet. Kriminalitet og svindel kan stoppes. Det er fortsatt et scenario der personvernmynter blir direkte utestengt for å forhindre kriminalitet. Men det må være en måte som alle vinner her. Kanskje innebærer det å ofre noe privatliv for å få mer bekvemmelighet.

Uansett har fortiden vist at folk liker å bytte personvern for verktøy. Vi har sett det de siste 10 årene. Det at vi legger ut informasjon der ute på internett for å kunne få tilgang til visse tjenester, sier alt. Vi er glade for å ha ting som Alexa i husholdningene våre i disse dager. Når vi registrerer oss på Facebook eller andre sosiale medier, bruker vi e-postadressen vår, noen ganger med et telefonnummer der også.

Til en viss grad er de fleste glade for å gi opp det meste av sin personlige informasjon, for å få tilgang til tjenester

Personvern er noe vi trenger mer av i verden. Kryptovaluta er en fin måte å gjøre det på. Kanskje vi trenger mer av det enn sporing.

Jo mer verden globaliserer, med land som signerer handelsavtaler og EU blir stadig større når det gjelder ord, jo mer gir vi opp personvernet vårt. Samtidig, jo flere mennesker har lyst på mer nasjonalistiske ideer, som vi har sett med Brexit og sannsynligvis også Polen og Ungarn. På toppen av det blir folk mer bekymret for deres privatliv.

Åpenbart vil noen mennesker som ønsker mindre myndighetskontroll være skeptiske. Og det er derfor de kan velge personvernmynter. Andre mennesker vil nok like det at ting blir mer sporet. Visst, det blir noen kompromisser. Men hvis det positive oppveier det negative, vil folk være åpne for denne nye verdenen. Gjennom våre liv, absolutt i løpet av de neste 50 årene, vil det være eksistensielle spørsmål vi må tenke på.

Da vi startet i kryptovaluta, tilbake i 2017, var vi veldig inn i ideen om det fra et investeringssynspunkt – og å tjene penger selvfølgelig. Gjennom de siste par årene, spesielt nå i lys av denne pandemien, har vi sett de større implikasjonene og innsett at krypto ikke bare er der for folk å tjene penger. Det er mer i den fjerde industrielle revolusjonen.