Bitcoin-aandeel van Crypto Market Cap op het laagste punt van het jaar

0 Comments

De Bitcoin-dominantie, de maatstaf voor het aandeel van Bitcion in de totale crypto-marktcap, is gedaald tot het laagste niveau sinds juni 2019.

In het kort

  • Het aandeel van Bitcoin in de totale crypto-marktcap is gedaald tot minder dan 58%.
  • Bitcoin is altijd de grootste crypto per marktkapitalisatie geweest, maar de dominantie ervan is al eerder in twijfel getrokken.
  • Het aandeel van Ethereum in de markt neemt toe.

Bitcoin is altijd de dominante crypto per marktkapitalisatie geweest, maar de winden van verandering kunnen weer in de lucht komen als concurrerende blokkades zoals Ethereum hun groei versnellen.

De Bitcoin-dominantie, de maatstaf voor hoeveel de Bitcoin-marktcap bestaat uit alle waarde die geïnvesteerd is in cryptocurrency’s, is dit jaar gedaald tot het laagste niveau tot nu toe. Het maakt nu 57,9% uit van de totale crypto-marktcap, volgens gegevens van CoinMarketCap.

De dia komt als DeFi op Ethereum zet zijn snelle groei voort en als andere protocollen zoals Polkadot en Cardano de aandacht vestigen op hun eigen, verschuivende waarde in het ecosysteem uit de buurt van de oorspronkelijke digitale activa.

In de vroegste dagen van de cryptografie was er alleen Bitcoin Profit. Concurrenten, in de vorm van Litecoin en Ripple, begonnen te verschijnen in 2013, maar de Bitcoin-dominantie bleef nog vier jaar lang boven 75%, tot begin 2017.

Vanaf dat moment hebben investeringen in Ethereum en andere blokkades, die meer nut beloven via gedecentraliseerde berekeningen (in tegenstelling tot de eenvoudige gedecentraliseerde waardeopslag van Bitcoin) en slimme contracten, de investeringen in Bitcoin snel overtroffen, waardoor de metriek in juni 2017 tot slechts 37,8% van de totale crypto-marktkapitalisatie is gecrasht.

Na een zes maanden durende achtbaanrit bereikte de Bitcoin-dominantie in januari 2018 met 32,8% het laagste niveau van het record. Maar zelfs op het laagste punt beheerste Bitcoin een meervoudige markt. De concurrentie splitste zich op tussen Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash en een aantal andere kleinere munten in 2017 en 2018.

Aangezien het aandeel van Bitcoin in het marktplafond de afgelopen maanden is gedaald, is het aandeel van Ethereum toegenomen. De etherische marktkapitalisatie maakt nu iets minder dan 13% uit van de crypto-marktwaarde, het hoogste niveau sinds augustus 2018. Dat is echter nog steeds een beetje verlegen om zijn recordhoogte van 31% in juni 2017.

De laatste keer dat de Bitcoin-dominantie zo laag was, was meer dan een jaar geleden, in juni 2019, toen de marktcap van BTC zich herstelde van zijn dieptepunten van 2018.

Wat toen en nu anders is, is dat de marktcap voor andere blokkades zoals Ethereum en de meeste altcoins op dat moment ook in verval waren. Nu zijn de tabellen Etherische en alts voor het eerst sinds 2017 in grote mate aan het winnen op Bitcoin.

Misschien dat Bitcoin deze keer niet de kracht heeft om op zijn plaats te blijven. Maar het is nog steeds de tophond, veruit.